Ærø Camp 2019
Rapport fra årets Årø Camp med elevernes egne ord.
På siden findes projekter indsendt af danske UNESCO verdensmålsskoler. Projekterne er alle med udgangspunkt i FNs 17 verdensmål og kan bruges som inspiration og motivation samt udgøre grundlaget for eksempelvis skoleprojekter, undersøgelser eller lignende.
Rapport fra årets Årø Camp med elevernes egne ord.
FN’s verdensmål blev brugt til at binde skolen sammen, gøre opmærksom på vores fælles ansvar omkring kloden samt få de nye studieretningsklasser ordentligt integreret.
Fire elever fra Gladsaxe Gymnasium deltog til UNESCO C40 d. 9.-11. oktober 2019. Deres projekt bestod i at udveksle og videreudvikle ideer til bæredygtige tiltag, der kan implementeres lokalt på skolerne.
Kan et hus være CO2-neutralt?
8. årgang på Bredagerskolen og 8. årgang på Jacob Liesvelts gymnasium i Hellevoutsluis, Sydholland prøvede, om det kunne lykkes…
Elever på Roskilde Gymnasium har i ugen efter påskeferien 2019 lært om grøn omstilling og deltaget i aktiviteter målrettet en øget forståelse for klima og inspiration til handling. “Grøn Skole Uge” har stået i miljøets tegn, og skolens miljøråd har i den sammenhæng arrangeret flere grønne aktiviteter på skolen.
Elever fra tre skoler i UNESCO ASP netværket for Bæredygtig Udvikling deltog i Let’s Take Care of the Planet European Youth Conference i Lissabon i maj 2018.
Cadmous College i Libanon og Sønderskov-Skolen i Danmark er gode til at udveksle erfaringer i forbindelse med implementering af undervisning i Global Goals. Her er et vellykket eksempel erfaringsudveksling mellem lærerne på de to skoler.
Udvekslingsprojekt mellem danske og libanesiske elever på 8. klassetrin om flygtningekrisen set gennem nationale nyhedsartikler. Opgaven bygger på Verdensmål 16.7, der omhandler vigtigheden af oplysning, aktiv demokratisk deltagelse og kritisk stillingtagen.
Elever fra tre skoler i UNESCO ASP netværket for Bæredygtig Udvikling deltog i Let’s Take Care of the Planet European Youth Conference i Lissabon i maj 2018.
Forløbet handler om vor tids klimaforandringer anskuet gennem forskellige typer af materiale – det er tiltænkt begyndelsen af 3.g, hvor der før er arbejdet med digte, short stories, artikler, hjemmesider og film. Der arbejdes med de 17 verdensmål og Global Citizenship, og eleverne får virkelig mulighed for at reflektere over egen tilværelse over for det globale emne.
Billeder, dokumenter og præsentationer fra årsmødet for UNESCO Verdensmålsskoler 2019
I Global Class er eleverne blevet introduceret til FN’s 17 verdensmål, globalt medborgerskab og er blevet udfordret historiefagligt. Vi arbejdede med Danmarks koloniale fortid i Vestindien i forskellige perspektiver, tog på studietur til De Amerikanske Jomfruøer og afsluttede projektet med at formidle om det på folkeskoler og på bibliotek.
Hvordan kan vi lave en tryg og fredelig skolefor alle? Vi ønsker et fælles ansvar for, at vi behandler hinanden ordentligt.
“Det er jo os, der skal gøre noget ved det”. Eleverne på 8. og 9. årgang har arbejdet med De 17 verdensmål som overordnet emne for deres projektopgave i år.
Hele skolen var forandret og omdannet til en fairtrade-UNESCO-udvekslingsbase, hvor både bæredygtig og spørgsmålet om antallet af flygtninge i Danmark var til debat imens skolens elever kunne få en tur på en original Rickshaw fra Bangladesh.
To 1.g-klasser fra Haderslev Katedralskole besøgte Kongernes Jelling 30. januar 2019. Via oplæg og rundvisning fik vi grundig indblik i, hvordan magt kan organiseres og fremvises for landets egne borgere og udefrakommende.
Hvilket verdensmål er egentligt vigtigst – kan man overhovedet vælge et ud og hvad kan JEG gøre ved det?