Resilente byer

FN’s verdensmål blev brugt til at binde skolen sammen, gøre opmærksom på vores fælles ansvar omkring kloden samt få de nye studieretningsklasser ordentligt integreret.

Elever fra Hellevoitsluis/Sydholland og elever fra Bredagerskolen i Jelling har arbejdet sammen om at lave huse, der er bæredygtige og som kan klare de udfordringer, der fx er i en kommune som Vejle.

Målet var at få eleverne til at tænke de udfordringer ind, der kan være, hvis man vil tænke klimavenligt. Der er blevet lavet udregninger, tænkt i smart design, snakket om overvejelser i forbindelse med rooftop gardens, solceller, vindmøller etc.
Eleverne skulle lave en tegning, der skulle sættes ind i et tegneprogram, der bruges til vores 3D-printer.

De skulle lave nogle udregninger på, hvad deres klimavenlige tiltag ville betyde og de skulle bygge en model af deres huse.

Til lærerne

Vi synes, der var mange virkelig gode overvejelser fra elevernes side.
Mange fik øjenene op for, hvad små tiltag kan gøre og vigtigheden i at undersøge mange muligheder – ikke nødvendigvis lade sig begrænse.

Til eleverne

Fra eleverne:

Jonathan: Jeg er overrasket over, hvor megen energi man egentlig bruger i en almindelig familie.

Julie: Jeg vil vildt gerne have et hus med egen køkkenhave på taget og så skal der være solceller på siden af huset. Hvis alle familier med huse gjorde bare en ting, ville det gavne meget.

Josefine: Jeg vil være arkitekt og kun bygge klimavenlige huse. Det burde være en lov, at nye huse kompenserer på en eller anden måde.

Projekter