Årsmøde UNESCO Verdensmålsskoler 2019
Billeder, dokumenter og præsentationer fra årsmødet for UNESCO Verdensmålsskoler 2019
På siden findes projekter indsendt af danske UNESCO verdensmålsskoler. Projekterne er alle med udgangspunkt i FNs 17 verdensmål og kan bruges som inspiration og motivation samt udgøre grundlaget for eksempelvis skoleprojekter, undersøgelser eller lignende.
Billeder, dokumenter og præsentationer fra årsmødet for UNESCO Verdensmålsskoler 2019
I Global Class er eleverne blevet introduceret til FN’s 17 verdensmål, globalt medborgerskab og er blevet udfordret historiefagligt. Vi arbejdede med Danmarks koloniale fortid i Vestindien i forskellige perspektiver, tog på studietur til De Amerikanske Jomfruøer og afsluttede projektet med at formidle om det på folkeskoler og på bibliotek.
Hvordan kan vi lave en tryg og fredelig skolefor alle? Vi ønsker et fælles ansvar for, at vi behandler hinanden ordentligt.
“Det er jo os, der skal gøre noget ved det”. Eleverne på 8. og 9. årgang har arbejdet med De 17 verdensmål som overordnet emne for deres projektopgave i år.
Hele skolen var forandret og omdannet til en fairtrade-UNESCO-udvekslingsbase, hvor både bæredygtig og spørgsmålet om antallet af flygtninge i Danmark var til debat imens skolens elever kunne få en tur på en original Rickshaw fra Bangladesh.
To 1.g-klasser fra Haderslev Katedralskole besøgte Kongernes Jelling 30. januar 2019. Via oplæg og rundvisning fik vi grundig indblik i, hvordan magt kan organiseres og fremvises for landets egne borgere og udefrakommende.
Hvilket verdensmål er egentligt vigtigst – kan man overhovedet vælge et ud og hvad kan JEG gøre ved det?
Der var kulturmøde, verdensmål og verdensarv på programmet, da otte elever og deres lærer i en uge besøgte Montana International College uden for Beirut i Libanon. Vi boede privat hos elever og fik fantastisk indsigt i Libanons mangefacetterede samfund og kultur.
Fortid, nutid og fremtid med fokus på, hvordan arbejdslivet har været gennem tiderne, og hvad vi kan gøre for at forbedre det i fremtiden.
“Demokrati og ulighed” – et flerfagligt forløb med udgangspunkt i FN’s Verdensmål nr. 10: “Mindre Ulighed”.
Læs om netværksmødet i Bæredygtig udvikling, som foregik på Egaa Gymnasium d. 29.-30. november 2018.
På FN-dagen d. 24. oktober gav alle skolens elever deres eget verdensmål udtryk i ord og billeder på en temadag for elever i 0.-9. klasse med tre workshops.
Kulturfaget “UNESCO Oman” bygger på samarbejde mellem kulturer omkring verdensarv og kulturforståelse. Ved face-to-face mødet med eleverne fra Oman får eleverne mulighed for at lære kultur og stille spørgsmål omkring de fordomme og generaliseringer de møder i hverdagen.
Elever fra Sønderskov-Skolen besøgte i september 2018 Darüşşafaka College i Istanbul, Tyrkiet.
Læs om Global Citizenship netværksmødet 2018
Det danske UNESCO netværksteam Bæredygtig Udvikling afholder teamets første møde i november 2018. Se programmet for de to dage.
Det danske UNESCO netværksteam Global Citizenship mødes i november 2018 til teamets første møde. Se programmet for de to dage.
Skolen i Bymidten har lavet en skolehave for at undervise 4. årgang i bæredygtighed, selvforsyning, klimaforandringer og vedvarende energi.