Sydafrikansk/dansk hverdag

I forbindelse med det danske symposium i efteråret 2019, fik Bagsværd Kostskoles 9. globalklasse mulighed for at træffe en håndfuld elever fra Sydafrika. Det gav mulighed for at lærer om en hverdag meget forskellig fra vores danske hverdag.
Vi indledte med en icebreaker, hvor vi benyttede Find2Learn til at komme rundt på vores skole og lærer hinanden lidt at kende med forskelle og uligheder. Der kunne være spørgsmål med karakter af: Bedste land at have besøgt (Danmark var svaret, da eleverne ikke havde rejst før), men også ligheder som kendskab til film og musik.
Derefter skulle eleverne i grupper arbejde med de forskellige velfærdsmodeller, og hvordan de påvirkede samfundet.

Denne opgave viste meget tydeligt forskellen mellem vores universelle velfærdsmodel og den manglende velfærd i Sydafrika.

Til sidst overdrog den sydafrikanske delegation gaver til værtsskolen, en tradition vi ikke er gode til i Danmark, vi havde ikke skænket det en tanke.

Verdensmålsworkshop

Til lærere:

Lige pludselig blev den meget teoretiske tilgang til det danske velfærdssystem meget menneskelig og vedkommende. De oplevede på tæt hold, hvordan forskellene i verden stadig er enorme.

Til elever:

Helt klart hvor meget unge ligner hinanden over hele verden, men også de ekstremt forskellige vilkår børn og unge har rundt omkring i verden.

Projekter