Global Class Grønland

Global Class er en mulighed for at fordybe sig i og arbejde med FN’s Verdensmål samt for at blive udfordret historiefagligt i Danmarks koloniale fortid på Grønland. Global Class er et ekstra tilbud til de elever, som er interesserede i disse emner. Eleverne i klassen vil naturligvis stadig være tilknyttet deres oprindelige stamklasse. Global Class ligger derfor i forlængelse af den daglige undervisning. Vi vil i projektet arbejde i workshops med forskellige vinkler og oplægsholdere, som forberedelse til en studierejse til Grønland. Efterfølgende skal eleverne formidle deres viden og oplevelser på lokale folkeskoler.

Til lærere:

Eleverne får en nuanceret og konkret introduktion til Verdensmålene, samt en viden om den historiske kontekst gennem Grønlands og Danmarks fælles fortid. Projektet lægger op til både faglig udfordring og dybere forståelse af Verdensmålene i kulturmødet med grønlandske elever og diskussioner med disse om de lokale perspektiver på Verdensmålene.

Til elever:

For eleverne bliver det en mulighed for faglig udfordring og for at engagere sig og dygtiggøre sig inde for arbejdet med Verdensmålene.

Projekter