Stop madspild med Mission 1, 2, 3

Formålet med projektet var at børnene skulle arbejde med klimamålene og specifikt sætte fokus på madspild. De skulle tilegne sig viden om emnet samt sætte sig ind i hvordan programmet Stop Motion Studio (gennem skoletube kan man få proudgaven gratis) virker, skrive en drejebog samt til slut gennemføre at filme en video, der bringer budskaberne om, hvordan man kan minimere madspild ud i verden.

Vi gennemførte det med en femte årgang, der arbejdede i små grupper, makkerpar eller alene. Tidsrammen var en emneuge uge, hvor de fire dage var til udførelse og den sidste til præsentation.

Fordi eleverne laver opstillinger, der ikke kan pilles ned undervejs, er det nødvendigt med et lokale, der ikke er andre der bruger undervejs.

Eleverne fik stort udbytte af projektet. De var super engagerede og langt hen ad vejen arbejdede de endnu mere selvstændigt end forventet, og langt de fleste fik lavet et godt resultat. De gav udtryk for, at det var fedt at kunne blive så længe i ét projekt.

Man skal være obs. på, at man til dette projekt er afhængig af, at eleverne må bruge deres egne mobiler eller IPads, og at de må downloade programmet dertil. Det er vores erfaring, at projekterne kan gennemføres på både android og IPhone, men der er pt. problemer med at dele filmene på både skoletube og ellers, hvis det er lavet på android enheder.

Mission 1
Mission 2
Mission 3

Projekter