Klimasang: Skraldemanden Bastian – tekst/melodi: Sørøverkongen Jonathan

Vi lavede en musikvideo/musikindspilning med 2. klasserne, der blev en ”klimaaktivistisk” sang skrevet over Sørøverkongen Jonathan.
Den pædagogstuderende afholdt ”naturpatrulje” og tog børnene med ud for at opdage naturen, bl.a. ned til skolens bæk for at lede efter den sjældne fisk bæk-lamperetten.
Alt blev dokumenteret gennem billeder/videoer.

Børnene skulle producere rekvisitter til musikvideoen = aktivistskilte, som til en demonstration til fordel for et bedre klima.

Vi havde et mål om, at børnene ved at lave en musikindspilning/musikvideo og arbejdet intensivt dermed ville få arbejdet med æstetisk dannelse set ift. verdensmålstemaet for uge 41 – her blev der i SFO’en arbejdet ud fra temaerne at rydde op i naturen, stop for plastic i naturen og et sundt vandmiljø/havmiljø.

 

De har bl.a. lavet denne musikvideo: https://www.facebook.com/1666409566705098/videos/622317951981646

Formålet med projektet var at introducere hele skolens 1g årgang til Verdensmålene og samtidig minde dem om vigtigheden af at deltage i Operation Dagsværk. Selve fællestimen blev indledt med et streamet oplæg, hvor skolens egen UNESCO ungeambassadør i samarbejde med skoles globale koordinator holdt et kort oplæg om FHN helt overordnet. Herefter skulle klasserne i grupper arbejde med mål 4 og 5 i forhold til årets Operations Dagsværk projekt, om uddannelses- og kønsproblematikker i Peru. Som afslutning på timen mødtes hele årgangen i skolegården, hvor der blev skålet i sodavand, mens FN-flaget blev hejst på skolens flagstang.

Til lærerne

Vi så en hel 2. årgang, der på kryds og tværs af klasser var aktive deltagere i hele processen med at øve sangen, at være medskabende ift. de rekvisitter, der skulle bruges til musikvideoen og på selve indspilningsdagen for musikvideoen og lydindspilningen (begge dele blev klippet sammen efterfølgende). Projektet affødte en del snakke internt mellem børnene, om hvordan vi kunne hjælpes ad med at passe på naturen osv.

Projekter