Verdensmål over Kronborg

Fokus Bæredygtig udvikling
Uddannelstrin Mellemtrin
Skolenavn Helsingør Byskole
Kontakt Charlotte Madsen, Cmd08@helsingor.dk

 

Få verdensmålene til at flyve med fokus på drager og genbrug.
Altså det var sjovt at bygge dragerne og lære noget om verdensmålene, men det sjoveste var at se vores lærer løbe rundt og prøve at få vores drage op at flyve.

Elev

Elever på mellemtrinnet på Skolen i Bymidten, afd. Byskolen fløj med drager med verdensmål for at markere FN-dagen d. 24. oktober. I måneden op til dagen har eleverne i grupper på 3-4 elever arbejdet med dragebygning i håndværk og design. Der blev brugt genbrugsposer og genbrugsbambuspinde.

Derudover har grupperne valgt hvert deres verdensmål, som de har sat sig ind i, og herefter dekorerede de deres drage med deres tolkning af målet.

På selve dagen gik mellemtrinnets ca. 240 elever samlet ned til græsarealerne ved Kronborg for at flyve med deres drager for at forene vores verdensarv med verdensmålene.

Formålet var at sætte fokus på verdensmålene på en kreativ måde, der inddrog flere perspektiver som viden om genbrug, info om verdensmål, sammenhold og samarbejde i klasserne og en følelse af fællesskab på hele mellemtrinnet idet alle var med til at sætte drager op samtidig.

De fik røde kinder og en oplevelse af at være samlet foran Kronborg og flyve med dragerne. De fik en succesoplevelse i at se deres ideer og visioner komme op at flyve. De fik en bevidsthed om verdensmålene. Derudover var det en anderledes hverdag hvor lokalområdet blev inddraget.”

Projekter