bæredygtig artikel

Naturvidenskabs­festival

Fokus Bæredygtig udvikling
Uddannelstrin Hele skolen
Skolenavn Egaa Gymnasium

Jeg lærte om, hvad de 17 verdensmål går ud på, og hvordan man selv som ung kan arbejde med dem
FN´s Verdensmål var i centrum under Naturvidenskabsfestivalen på Store Magleby Skole, der bl.a. bød på trashion-catwalks, klimakor og havregrynskugler med insekter.

I uge 39 arbejdede alle på Store Magleby Skole i Dragør med den landsdækkende Naturvidenskabsfestival. Temaet var ”Min nye verden” og ugen kulminerede med en festivals eftermiddag med over 500 besøgende. De besøgende blev bundt velkommen af miljørådet som stod i Verdensmålsboden. Dragørs borgmester, Eik Bidstrup, havde fået privilegiet at erklære festivalen for åben, og som mange af de andre besøgende fik han valgt og stemplet et verdensmål, inden han kunne begive sig videre til bl.a. trashion-catwalks på gul scene, klimakor, havregrynskugler med insekter, suppe med urter fra Kongelunden, land art, skraldekunst og arbejdende værksteder med bæredygtighed i fokus

9. årgang havde fordybet sig i ”Bæredygtig energiforsyning”, som er et af de fællesfaglige fokusområder, eleverne kan trække til afgangsprøven til sommer. Bæredygtig energiforsyning handler i høj grad om vores måde at producere, udnytte, distribuere og forbruge energi, så levemulighederne ikke forringes for de kommende generationer. Eleverne havde besøgt FN-byen, og ekskursionerne havde til sigte at give eleverne yderligere inspiration/viden til arbejdet med fokusområdet. På selve festivalen formidlede eleverne viden og eksperimenter for de besøgende.

Der deltog også andre aktører i festivalen: Dragør Ungdomsskole, Københavns Universitet (kemishow), den lokale wok – og kaffebil, samt BuggingDenmark, som er Danmarks første urbane insektfarm, der arbejder med at formidle insekters mange gode egenskaber, og give konkrete løsninger på overforbrug, madspild og miljøbelastning.

Store Magleby Skole er en fusioneret skole, og derfor har vi arbejdet med skolens vision og mission.  Vores mission lyder således: ”vores mission er at uddanne og danne eleverne til at skabe det bedste liv for sig selv og andre i et bæredygtigt, mangfoldigt og demokratisk samfund”. Naturvidenskabsfestivalen har været et utroligt positivt indslag, og den har resulteret i at elever og alle besøgende har erfaret, hvordan vi har fået implementeret vores vision og mission i den daglige undervisning.

Vi håber, at eleverne fik en oplevelse af, at være en del af noget større og at de kan gøre en forskel
Medielink til Dragør Nyt

Projekter