Arktis

Fokus Bæredygtig udvikling
Uddannelstrin Ungdomsuddannelse
Skolenavn Roskilde Gymnasium
Kontakt Birte Reichel, rgbr@roskilde-gym.dk

Hvilken sammenhæng er der mellem klimaændringer i Arktis og det globale klima?

Formålet var at lave et formidlingsprodukt om Arktis i fysik og naturgeografi. I forbindelse med et tema om Arktis i naturvidenskabeligt grundforløb udførte eleverne forsøg med albedo, temperaturmålinger, densitet og varmekapacitet, arbejde de med relevant teori og perspektiverede dette til klimaændringer i Arktis og globalt. Alle skoles 1g elever deltog i projektet.

Den ene halvdel af skolens 1g elever afsluttede projektet med i grupper at lave formidlingsprodukt (en elektronisk præsentation), som de præsenterede for de øvrige elever i klassen. Projektet udførtes fra skoleårets start i august til september måned. Den anden halvdel af skolens 1g elever afsluttede projektet med en individuel akademisk opgave. Projektet udførtes fra september måned til oktober måned.

Projektet indgik som en del af elevernes eksamen i naturvidenskabeligt grundforløb. I forlængelse af projektet udvælges 1-2 elever, der sammen med 2-3 elever (i alt 4 elever) fra andre BSP skoler i Danmark deltager i en europæisk ungdomskonference Let’s Take Care Of The Planet i Lissabon i maj 2018.

Ved at knytte eksperimentelt arbejde sammen med teoretisk viden opnåede eleverne en forståelse for globale klimasammenhænge.

Projekter